Nerine Elegance

 

Over Nerine Elegance

Nerine elegance

Het is fijn thuiskomen met de Nerine elegance in uw huis of tuin. Met hun parelmoeren glans stralen de bloemen een warme geborgenheid uit. De elegance heeft van alle Nerine de meeste glans op de bloembladen. De bloem kenmerkt zich verder door een gelijkmatige, compacte bloei. De elegance is verkrijgbaar in de kleuren wit, rood en roze.

Nerine elegance in de tuin

De Nerine elegance maakt u najaarstuin tot een kleurrijk geheel. De elegance gedijt uitstekend in kalkrijke grond (border) of in een pot (tuin of balkon). De bollen moeten in het voorjaar geplant worden, bij voorkeur in een oneven aantal bij elkaar. Plant de bollen niet te diep, zodat de nekken net boven de grond uitkomen. Houd ongeveer 20 centimeter afstand tussen de bollen. Gebruik voor de elegance potgrond met een ph-waarde die hoger is dan 5,5 en een ec-waarde tussen 0,5 en 0,7.

De elegance groeit het beste op een plaats waar de bollen kunnen genieten van de volle zon en bescherming vinden tegen wind en regen. De bollen hebben, behalve regelmatig vers water, geen verzorging nodig. Ze groeien uit tot planten van ongeveer 60 tot 80 centimeter hoog die bloeien van september tot en met november.

De elegance is een meerjarige bloeier. De uitgebloeide bol kan echter slecht tegen winterkou en nachtvorst. Het is daarom aan te raden de bollen na de bloeiperiode in november te rooien en binnen te bewaren. Gelijktijdig met het eerste lentezonnetje kunt u de bollen weer buiten in de border of pot planten.

Klik hier voor tuin- en balkoninspiraties.

Nerine elegance in huis

De Nerine elegance is een prachtige snijbloem, die bekend staat om haar glanzende bloemen. De bloem is verkrijgbaar in de maanden augustus tot en met november, voornamelijk bij de vakbloemisten en gespecialiseerde webwinkels.

De elegance schittert u tegemoet, zowel mono als in een boeket. Mits goed behandeld, bloeit ze gegarandeerd 12 dagen. Gebruik altijd een vaas met schoon, handwarm water en voeg daar snijbloemenvoedsel aan toe. Snijd de stelen schuin af voordat u de bloemen op het water zet. Zet de vaas op een halfschaduwrijke plaats en ververs het water regelmatig. 

Klik hier voor vaas- en boeketinspiraties.  

Soorten en kleuren

De Nerine elegance is verkrijgbaar in de soorten: wit, rood en roze. Klik voor specifieke soortinformatie op de fotocollectie hiernaast.

beschikbaar / available
bloemen - flowers
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

bollen - bulbs
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

­