Nerine Bowdenii

 

Over Nerine Bowdenii

Nerine bowdenii

Ik geef om je. De Nerine bowdenii vertelt wat vaak onuitgesproken blijft en verbindt zo ons hoofd en hart. De open, frivole en kleurrijke bloemen kenmerken de bowdenii. De bowdenii is verkrijgbaar in de kleuren wit, roze, licht- en donkerroze en zalm. 

Nerine bowdenii in de tuin

De Nerine bowdenii geeft warmte aan uw najaarstuin. De bowdenii gedijt uitstekend in kalkrijke grond (border) of in een pot (tuin of balkon). De bollen moeten in het voorjaar geplant worden, bij voorkeur in een oneven aantal bij elkaar. Plant de bollen niet te diep, zodat de nekken net boven de grond uitkomen. Houd ongeveer 20 centimeter afstand tussen de bollen. Gebruik voor de bowdenii potgrond met een ph-waarde die hoger is dan 5,5 en een ec-waarde tussen 0,5 en 0,7.

De bowdenii groeit het beste op een plaats waar de bollen kunnen genieten van de volle zon en bescherming vinden tegen wind en regen. De bollen hebben, behalve regelmatig vers water, geen verzorging nodig. Ze groeien uit tot planten van ongeveer 60 tot 70 centimeter hoog die bloeien van september tot en met november.

De bowdenii is een meerjarige bloeier. Heel bijzonder is dat in de bol niet alleen de bloemknop van dit jaar groeit, maar ook die van het komende jaar. De bowdenii bol kan daarom slecht tegen winterkou en nachtvorst. Om de nieuwe, prille bloemknop te beschermen is het aan te raden de bollen na de bloeiperiode in november te rooien en binnen te bewaren. Gelijktijdig met het eerste lentezonnetje kunt u de bollen weer buiten in de border of pot planten.

Klik hier voor tuin- en balkoninspiraties.

Nerine bowdenii in huis

De Nerine bowdenii is een prachtige snijbloem, die bekend staat om haar open, frivole bloemen. De bloem is door speciale teelttechnieken jaarrond goed verkrijgbaar, voornamelijk bij de vakbloemisten en gespecialiseerde webwinkels.

De bowdenii komt zowel mono als in een boeket goed tot haar recht. Mits goed behandeld, straalt ze gegarandeerd 12 dagen. Gebruik altijd een vaas met schoon, handwarm water en voeg daar snijbloemenvoedsel aan toe. Snijd de stelen schuin af voordat u de bloemen op het water zet. Zet de vaas op een halfschaduwrijke plaats en ververs het water regelmatig. 

Klik hier voor vaas- en boeketinspiraties.

Soorten en kleuren

De Nerine bowdenii is verkrijgbaar in de soorten: wit, roze, licht- en donkerroze en zalm. Klik voor specifieke soortinformatie op de fotocollectie hiernaast.

beschikbaar / available
bloemen - flowers
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

bollen - bulbs
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

­