Amarine Belladiva

 

Over Amarine Belladiva

Amarine belladiva

Blij worden we ervan.De bloemen van de Amarine belladiva lachen ons toe met een warme glans. De Amarine belladiva is de ‘grootbloemige’ kruizing tussen Nerine en Amaryllis en kenmerkt zich door een rijke, volle bloei en een lange houdbaarheid, zowel op de vaas als in de tuin. De Amarine belladiva is verkrijgbaar in de kleuren wit, roze, donker- en lichtroze.

Amarine belladiva in de tuin

De Amarine belladiva is de glimlach in uw najaarstuin. De belladiva gedijt uitstekend in kalkrijke grond (border) of in een pot (tuin of balkon). De bollen moeten in het voorjaar geplant worden, bij voorkeur in een oneven aantal bij elkaar. Plant de bollen niet te diep, zodat de nekken net boven de grond uitkomen. Houd ongeveer 20 centimeter afstand tussen de bollen. Gebruik voor de belladiva potgrond met een ph-waarde die hoger is dan 5,5 en een ec-waarde tussen 0,5 en 0,7. De belladiva groeit het beste op een plaats waar de bollen kunnen genieten van de volle zon en bescherming vinden tegen wind en regen. De bollen hebben, behalve regelmatig vers water, geen verzorging nodig. Ze groeien uit tot planten van ongeveer 70 tot 80 centimeter hoog die bloeien van september tot en met november. De Amarine belladiva is een meerjarige bloeier. De uitgebloeide bol kunt u afdekken met bijvoorbeeld stro en gewoon in de grond laten zitten tijdens de winter. Het is ook mogelijk om de bollen in december te rooien en binnen te bewaren op een donkere, droge en iets warmere plek. Gelijktijdig met het eerste lentezonnetje kunt u de bollen weer buiten in de border of pot planten. Klik hier voor tuin- en balkoninspiraties.

Amarine belladiva in huis

De Amarine belladiva is een prachtige snijbloem, die bekend staat om haar lange houdbaarheid op de vaas. De bloem is verkrijgbaar in de maanden augustus tot en met november, voornamelijk bij de vakbloemisten en gespecialiseerde webwinkels. De belladiva komt zowel mono als in een boeket volledig tot haar recht. Mits goed behandeld, lachen de bloemen u gegarandeerd meer dan 14 dagen toe. Gebruik altijd een vaas met schoon, handwarm water en voeg daar snijbloemenvoedsel aan toe. Snijd de stelen schuin af voordat u de bloemen op het water zet. Zet de vaas op een halfschaduwrijke plaats en ververs het water regelmatig. Klik hier voor vaas- en boeketinspiraties.

Amarine belladiva soorten en kleuren

De Amarine belladiva is verkrijgbaar in de soorten: wit, roze, donker- en lichtroze. Klik voor specifieke soortinformatie op de fotocollectie hiernaast.

beschikbaar / available
bloemen - flowers
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

bollen - bulbs
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

­